fredag 11 mars 2011

Frigolit i örat!

Igår när jag hämtade Ellie på dagis så bar en av fröknarna runt på henne. En annan letade efter en pincett. Lilla fröken Ellie hade stoppat in en frigolitbit i örat. En liten rund frigolitkula. Varför är jag inte förvånad. Hon har tidigare stoppat in både pärlor och makaroner i näsan. Mira har aldrig syslat med sådant här. Pappa Jonas hade däremot en ärta i örat en gång. Men då var han äldre inte så liten som Ellie. Han påstår att den måste åkt in när dom hade ärtkrig....

Fröknarna hittade ingen pincett på hela dagiset så det var väll bara att åka hemåt och hoppas att hon inte tryckte in den längre. I kapprummet på dagis så kollade jag lite mer på den och tänkte att jag kanska kunde suga ut den. Ellie tyckte att det kittlades. Sakta sakta kom den utåt av virvlarna i örat och var snart ute.

Idag har vi varit och hämtat vår nya bil. En Renault Megane. Vi åkte till Bilia i måndag för att beställa en bil. Enligt säljaren som vi pratade med på söndagen så hade dom flera på lagret så att man kunde få den på ca 3 veckor. Detta visade sig vara felaktigt. Det fanns bara en vit och en blå som stog i hallen. En vit ville vi inte ha och den i hallen var en diesel så det var ju dyrare än vad vi tänkt, vi ville ha en Flexifuel. Dom skulle få in fler vecka 24. Det går ju inte. Vi hade lånat min mammas bil men det kanske vi inte kan göra i 14 veckor. Så vi började uppgivna promenera därifrån. Jonas stannade till och sa: -Vi kanske ska köpa dieseln ändå? Efter lite räknande på bränsleförbrukning, andrahandsvärde och kostnad för service så kom vi fram till att det skulle bli ungefär samma kostnad i slutändan. Så tillbaka till säljaren och säga att vi tar den! En mörkblå blev det!

Samma fast vår är mörkblå istället

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar