lördag 6 november 2010

Mira till doktorn och Diwali!

Mira har varit lite kass i magen och gnällt lite att det gör ont. I torsdags så fick hon 39,5 grader och blev sämre i magen. Så på fredagen åkte Jonas med henne till vårdcentralen här i närheten så att dom fick undersöka henne. Då hade febern gått ner till 38. Dom tänkte först inte ta några prover men Jonas ville det så då gjorde dom det. Ett blodprov och ett avföringsprov blev det. Så fick hon två mediciner. Ett pulver med bra bakterier för magen och en smärtstillande medicin för magen. Idag åkte vi dit för provsvaret på blodprovet. Det visade att hon hade dåligt hemaglobin värde. Eftersom hon inte var bättre idag så fick hon även antibiotika. På måndag får vi svaret på avföringsprovet och då kommer dom att veta bättre vad det är och om hon behöver något annat pencilin. Idag har hon 37.6 så det verkar ju lite bättre. Hon är på ganska bra humö och pigg men får ont i magen då och då. Sist hon hade dom här symptomen så hade hon ju Salmonella. Vi hppas på att det inte är något.

Idag skulle vi åka in till stan till Commercial street. Mira kunde ju inte följa med så även Ellie fick stanna hemma också åkte jag och Jonas själva. Bhavani var hemma och passade tjejerna. Där var en massa olika små affärer och mycket folk. Indiska kläder, vanliga kläder, leksaksaffärer mm. Jonas köpte några skjortor och byxor. Vi gick även bort till Russel Market. En frukt och grönsaksmarknad och köpte frukt och grönsaker. 2 kg mango till. Det är inte mangosäsong här så man får passa på när man hittar det. Så ikväll blir det mango med glass. Commercial street gör sig nog bäst utan barnvagn så det var skönt att tjejerna var hemma.

Nu firar dom Diwali här. Diwali är en ljusets festival och firas mest med familjen. Man köper gärna godis och ger bort. Vi hade köpt varsin ask Indiskt godis till Bhavani och Umesh. Bhavani hade köpt en ask till barnen också. Gulligt av henne. Dom smäller smällare och skjuter raketer. Smällarna började dom med i fredags morse… kl 6:30. Inte lika kul. Fyrverkerierna kör dom igång när det mörknar vid 6 tiden och kör i några timmar. Igår var det väll till kl 23. Inte som på nyår i Sverige där man bränner av allt kl 12 på nyårsafton. Kvalitén på fyrverkerierna är tydligen lite si sådär. Vi köpte inga egna men var ute flera gånger igår och kollade med tjejerna. Vi såg en jättestor som explodera alldeles för lågt. Larmet på bilarna gick igång men den var ändå en bit upp så det var säkert ingen fara som tur är.

Dags för Mangon och film och sedan ska vi Skypa med min släkt när dom kommer till min pappas kalas!

kram


Happy Diwali


Bhavani har Diwali pyntat vår entré

Massor av Mango

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar