måndag 4 oktober 2010

Ett barn för 1000 rupies

Jag skrev ju tidigare att vår Maid Bahvani hade adopterat en flicka. Flickan övergavs när hon var två dagar och Bahvani blev då erbjuden att ta flickan. Bahvani har varit gift i 8 år och det är ett arrangerat äktenskap. Men Bahvani sa att han var väldigt snäll och att hon har det bra. Hennes man jobbar inom security. Jag gissa att det räknas som att jobba med security om man tex jobbar i vakten till vårt område eller som vakt till köpcentrumen. När man kör in med bilen i ett område eller ska in i ett parkeringshus så kollar dom med en grej med en spegel på för att kolla in under bilen. Det är väll bomber dom letar efter men jag undrar om dom någonsin hittar något. Och om man nu vill få in en bomb så kan man väll lätt sätta den någon annanstans. Ibland så får man även öppna bagaget så att dom kan kolla där. Men dom kollar ju inte igenom alla kassarna och där vi sitter kollar dom ju aldrig. Dom är ju aldrig själva heller utan är alltid ett helt gäng. Tänk vad arbetstillfällen det skapas på detta sätt. Självklart så tjänar dom nog inte så mycket. Får fråga Bahvani vad man tjänar när man jobbar med Security.
Tillbaka till barnet… Bahvanis man kunde inte få barn men Bahvani var det inget fel på. Alltså har dom gjort en utredning. Fast det är nog inte samma sorts utredningar som vi gör i Sverige och inte heller finns det väll möjlighet att få sådan hjälp som man kan få i Sverige för att få barn. I varje fall inte om man inte har så mycket pengar. Dom blev erbjudna att få flickan (hennes syster jobbade på ett sjukhus) och betalade då 1000 rupies (ca 160kr) för registrering av flickan. Så dom fick födelsebevis och flickan blev registrerad som deras barn. Dom verkar ju inte riktigt ha samma procedur som i Sverige för att få adoptera!

2 kommentarer:

  1. Oj! Det är väldigt dubbelsidigt system det där... Dels så har vanligt folk en möjlighet att få ett adoptivbarn, och barn har en möjlighet att få föräldrar som tar hand om dem.
    - Men det är ju också en "möjlighet" för hänsynslösa individer att skaffa sig små leksaker eller handelsvaror....

    SvaraRadera
  2. Man får väll hoppas att det finns någon koll och så på det. Men det är ju tyvärr så att det säkert utnyttjas också. Jag vet inte riktigt hur adoptionssystemet ser ut här i allmänhet eller om hon bara hade tur. Flickor är det ju dessutom inga direkt som vill ha. Det kostar massor att gifta bort dom och dom försörjer ju inte sina föräldrar när dessa blir gamla och inte kan arbeta. Bahvani undrade om vi inte ville ha en pojke också. Jag sa att vi varken ville (ha fler alltså) eller behövde för framtida persion.

    SvaraRadera