måndag 6 december 2010

Äntligen nytt inlägg!

Föregående vecka spenderades till största delen hemma då Mira har varit hostig och jag inte heller har mått riktigt bra. Det har inte heller varit så varmt så att vi har velat gå och bada.
I fredags så åkte jag in till stan själv och köpte julklappar till tjejerna och kusinerna (inslagna och hemskickade med svärmor och Lars-Gunnar) och present till Alice 4 års kalas på lördagen. Jonas fick ta en Rickshaw hem från jobbet då det krockade med tiderna. Jag berättade det för Umesh. Oj då det blir dyrt sa han. Ca 150 rupies (ca 25 kr) trodde han att det skulle kosta. Helt överkomligt för en resa på 15 km som tar en timme kan ju vi tycka.
På lördagen var det julmarknad inne i stan. Massor av stånd med blandade saker, kamelridning (blev inget med det pga för lång kö) tomten hade hittat dit så det blev fotografering med honom också. Barnen blev rädda som vanligt så jag fick vara med på kortet så att det skulle bli något kort över huvud taget. Det var många som fotade med hela familjen och det var till och med en dam som gick upp själv till tomten för ett kort. En julgranskula, muffinsformar i silikon, en slickepott och en pensel i silkon blev det i varje fall innan vi fick kasta oss iväg till Alice kalas i hemske trafiken.
Alice kalas var på pysselhuset där vi var på Halloween pyssel. Det var hundtema och dom fick göra hundhalsband till sig själva (dom fick hitta på egna namn till sina hundar som dom skrev på halsbandet) och hundöron. Göra en liten hund i lera och en mugg-hund som man kan ha som pennställ. Alla hade kul och hängde med hela tiden. Även Ellie smälta in fint med 4 åringarna. När hon väl vill så kan hon verkligen koncentrera sig.
Pepparkaksdeg har gjorts av mig och tjejerna. Pepparkakor har bakats. Först hemma och idag hemma hos Edshage med Alice. Alla tjejerna var jätteduktiga och stämplade ut och pillade bort deg och Mira och Alice flyttade ett helt gäng själva till bakplåtspappret också. Även Ellie skötte sig bra och bakade mer pepparkakor än vad hon åt deg.
Jag har försökt att baka smarriga lussekatter med mandelmassa i. Mandel kokades och skalades, mixades med socker och lite vatten = mandelmassa. Dom blev ganska goda men inte som jag tänkt det. Det blev något med jäsningen, och gräddningen. Barnen älskar dom i varje fall.
I lördags kom Elinor och Lars-Gunnar tillbaka efter en fortsatt härlig vecka i Goa. Invigningsgrillning på vår grill som vi köpte för ett tag sedan. Vi har ju försökt premiärgrilla en annan gång med kol som han som sålde grillen fixade men den var värdelös och omöjlig att tända. Jag har därefter hittat Weber-bricketter och dessa funkade kanon. Jonas slängde med några bitar av den andra men de låg kvar i askan när allt annat brunnit upp. Undrar just vad som krävs för att dom ska kunna brinna. Masugn eller liknade kanske.
På söndag kväll strax innan 12 på natten så begav Elinor och Lars-Gunnar sig iväg till flygplatsen för att åka hem till ett kallt och snöigt Sverige.
Hoppas att resan gick bra och det var jättekul att ha er här :-) Bhavani hälsade och tackade så mycket för ”dricksen”.

kram
Nallar och gossedjur verkar vara en populär present för det fanns....

...massor, mossor, massor!

Tomten kom förbi

Hunden Annie

Stor koncentration vid penselmålning

Hunden Kajsa

Ellie, Farmor och Mira på söndagsbrunch på klubben.

Ellies första pepparkakor på väg till gräddning.

Alice var glad och bakade massor.

Mira kavlar duktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar