torsdag 16 december 2010

Julgransklädning och dansavslutning

Egentligen skulle vi ha klätt granen igår kväll men eftersom jag hade huvudvärk och barnen var på värsta bråkhumöret, mest Ellie, så blev det inget med det.

Imorse gjorde vi ett nytt försök. Det gick mycket bra. Julmusiken på och fram med pyntet. Kulor, klockor, snöflingor, änglar mm. Den blev faktiskt väldigt fin. Ljusslingan ser ut som en utomhusslinga med sådana där små ljus. Den går att ställa i olika program med blink osv. Ellie vill att den ska stå på hysteriskt blinkande. Efter man har klätt granen så ska man självklart ha julfika. Lusse bullar med mandelmassa, pepparkakor och äpplejuice. Bhavani och Umesh var också med. Fast Bhavani stog kvar en stund och åt sedan upp sin bulle och pepparkaka i köket. Umesh åt snällt upp sin fika och stog och kollade på julgranen.

Sedan bar det iväg till Yogan med vägen om köttaffären för inköp av kött och kyckling och för att beställa en julskinka. På tisdag ska jag hämta upp min processed Ham på 3 kg. Nu återstår att fixa en kastrull som är stor nog och en termometer.

På kvällen var det uppvisning/konsert med Miras och Alice dans. Dom går på dans/sång två gånger i veckan i 45 min. Det är nog som rytmik ungefär. Dom andra barnen spelade instrument och sjöng och våra som går i den yngsta gruppen fick göra rörelser till Indiens nationalsång. I händerna höll dom band så att effekten skulle bli bättre. Det var långt att köra för ett kort framträdande. Mira och Alice var dom enda vita barnen så de är ju lite kul. Alla dom andra är nog Indier eller ser ivarjefall ut som Indier. Som tur var så uppträdde dom som nummer tre så att vi kunde åka därifrån. På lappen stog det att man inte skulle komma tidigare än 17:45 och inte senare än 18. Vi kom väll 18:15 och vi fick ändå vänta en bra stund innan första numret drog igång.

kram


Fint tycker Ellie

Färdigt! Granen är betydligt bättre i verkligheten än vad den blev på bilden.

Jul-fika med Umesh och Bhavani.


Mys

Mira och Alice uppträder

Upp och ner med vimplarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar