onsdag 8 december 2010

Julgrans shopping

Igår kom äntligen solen. Efter över en vecka med mestadels kallt och molnigt väder så blev det igår strålande sol. Vi började dagen med en morgonpromenad och sedan vidare till poolen. Vi hade hela poolområdet för oss själva. Det är ganska ofta så om man går dit på vardagsmorgonen. Vattnet var dock iskallt så det blev bara några snabba dopp och sedan lekte barnen i strandkanten (ena sidan är gjord som en strand fast utan sanden då).

På eftermiddagen gav jag och tjejerna oss iväg in till stan. Målet var Commercial street för att hitta lite julgrejor och ev en julgran. På vägen dit satt vi som vanligt och spanade genom fönstrena som vi oftast gör (delvis för att inte bli åksjuk också). Det blev en lyckad djurspaning. Vi såg två apor, en liten häst med vagn, en sådan där ljus ko med raka horn med en vagn och dom vanliga hundarna och kossorna. Bangalore är inte som andra mångmiljon städer (ivarjefall inte vad vi är vana vid).

Väl inne på Commercial street så hittade vi snabbt julgransaffären. Det är en tygaffär som när det är jul öppnar upp en julavdelning längst in. Julgransprydnader, glitter (bara jättetjockt), änglar, stjärnor också julgranar. Som ni kanske har förstått så var det en plastgran som vi var ute efter. Jag funderade lite att köpa en riktig gran på plantskolan i en kruka men sedan kom jag på att man kanske får in en massa äckliga djur då. Så en "vacker" plastgran får det bli i år. Den inhandlades med en belysning till och lite blandade julgransprydnader. Jag har aldrig köpt en julgran så här tidigt. Fast än så länge ligger den i en låda i gästrummet.

Ikväll är det träning med svensk-barns-luciatåget.

En liten häst i den stora staden mitt ibland bilarna

Flera julgranar att välja på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar