torsdag 23 september 2010

Bloggstrul igen....23 sept kl 23.....Domslut och eventuella oroligheter imorgon...

Imorse fick jag veta att ett domslut skulle tas imorgon och att det då kan bli oroligheter i stan. Det gäller vem som äger land omkring en Moskvé. Skolorna stängs pga av detta och även vissa arbetsplatser.

A court will rule on Friday whether Hindus or Muslims own land around the demolished Babri mosque in Ayodhya, a judgement haunted by memories of a 1992 riot, some of the country's worst violence since the partition.

http://en.wikipedia.org/wiki/Babri_mosque

Jag hade tänkt att åka och handla mat imorgon men åkte idag efter jobbet istället. Jag hade tänkt att lämna barnen med Bahvani men Alice ville gärna leka så då fick dom vara hos henne istället. Det tyckte Mira och Ellie var mycket bättre.

Handlade mat och Umesh åkte och köpte en sopborste undertiden som Bahvani behöver för att kunna sopa i soffan för att slippa att få myror och kryp där om barnen spiller. En dag fick vi en myrinvasion i barnvagnen då dom tappat russin i vagnen när dom suttit och ätit. Det är pyttesmå myror som kommer in under entrédörren när det finns något gott ätbart till dom. Vi försöker vara noga och försluta all mat med plastpåsar eller klämmor. Dom har inte några vanliga plastpåsar här (vad vi har hittat) bara sådana med zip stängning. Jonas skulle ta med sig några rullar från Sverige.

På hemvägen fick vi tanka annars så skulle bränslet inte räcka för att hämta Jonas på flygplatsen (och det vore ju tråkigt). Han frågade om vi skulle tanka halv eller hel tank. Jag vet inte varför eller vad det skulle vara för fördel med att tanka halv tank så vi körde på hel. Om man tankade full tank så fick man dessutom en leksaks Ferrari bil. Alltså måste det vara vanligt att folk inte tankar fullt här. Dieslen kostade 8 kr litern. Kanske är det därför som inte tankar fullt. Det blir för dyrt. För dom blir det ju väldigt mycket pengar. Fast det blir ju inte billigare för att man tankar halv tank. Det är väll också därför så många åker på mopeder och motorcyklar. Förutom att det går smidigare att ta sig fram. Barnen gillade ivarjefall Ferrarin :-)

Nu är det dags att gå och lägga sig. Imorgon blir det lunch med Svenskdamerna!

Kram

PS När jag kom hem så fick jag veta att domslutet har blivit flyttat till nästa vecka.

PS 2 Undrar just hur det går för dessa som dom tagit i förvar: Bad characters, mischief-makers and people with a history of spreading communal disharmony will be taken into preventive custody from Tuesday.
Får dom sitta lite extra länge nu då?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar