tisdag 7 september 2010

Shopping med vår Maid.

Igår var jag och barnen och badade efter att jag jobbat. Jag jobbar mellan 11:30 – 15:30 här (så mellan 8-12 hemma). Ellie ville inte åka rutchkanan själv så jag skulle åka med henne. Men mammor fick tydligen inte åka i barnrutchkanan så jag blev stoppad :-( Nu var vi runt i alla poolerna och rekade. Det fanns totalt 7 pooler + inomhuspoolen. Barnpoolen, två små på taket bakom den stora, den stora, en med 4cm kullerstenar i botten, den hemliga kanalen bort till den stora simbassängen också simbassängen. Sist gick vi till inomhusbassängen. Det är ganska molnigt varje dag så det är inte så jättevarmt, ca 25 grader, och det är inte så varmt i vattnet så barnen fryser ganska fort. I inomhuspoolen var det varmt och skönt. Där hittade jag också Spat. En ångbastu, en vanlig bastu och en jacuzzi. Fast man var tvungen att vara 15år för att få bada i jacuzzin. Dom har dessutom massage och annat.

Pojkar över 3 år fick inte vara i damernas avdelning och flickor över 3 fick inte vara i killarnas. Hemma tror jag att det brukar vara 7-8 år på badhusen. Här hade man dessutom enskilda duschar med dörr och det fanns påklädningsbås med draperi så det hade väll inte varit så himla farligt. Så om Jonas går dit med Mira får han gå till barnduscharna i byggnaden bakom barnpoolen.

Hem och gjorde pasta och kycklingkorv till barnen. Kycklingkorv var första och sista gången. Det var ingen av oss 4 som gillade den.

I morse kom chauffören och hämtade mig, barnen och Maiden kl 9 för att åka och handla mat. Tyckte att det var lika bra att åka då så att vi skulle hinna tillbaka så att jag kan börja jobba. När vi kom till affären så visade det sig att det inte öppnade förrän 9:30 el 10 (var lite oklart). Iväg till nästa, öppnade kl 10. Så vi gick till en liten mindre butik som var öppen, Kosmo tror jag att den hette. Maiden plockade ihop grönsaker, kryddor och en massa grejor som jag inte vet vad det är. Iväg till den större affären (Hypercity), nu fick barnen sitta i syskonvagnen eftersom dom fick tokflipp i den andra och sprang omkring och röjde. Hypercity var helt fantastiskt. Välordnad ren och bra. Vi var bara på våningsplanet med mat och kökstillbehör men det finns tydligen kläder mm där också. Köpte kyckling, ägg och lite andra grejor som vi behöver. Jag frös in all kyckling utom den som vi skulle ha till lunchen så att den inte ska bli dålig. Det tog inte många minuter att åka hem från Hypercity så det var bra. Maiden gjorde Dosa med kycklingröra till oss till lunch.

Dosa - Påminner en hel del om den svenska pannkakan fast gjord på rismjöl och innehåller inte ägg samt smakar inte sött. Ibland kan dosan fyllas med en grönsaksröra och kallas då masala dos.

Jag gillade det och till barnen tog jag bort grönsaksröran och gav dom bara kycklingen så då tyckta dom också att det var ganska OK.

Imorgon blir det en ny spännande rätt.

När Ellie var på pottan och gjorde nummer två så kom jag på den utmärkta idén att spola ut det i toaletten med hjälp av slangen som Indierna använder istället för att torka sig. Det var bara det att slangen släppte från väggen och att vattnet var på för fullt…. Det kom bajs på golvet och det blev helt dyblött på toaletten innan jag hann stänga av. Jag klarade mig som tur var förutom strumporna. Jag stog där och funderade en stund men tänkte att det måsta ju vara vattentätt för spolning på toaletten och det finns ju en brunn i hörnet så jag lyckades lirka in slangen igen och fick hålla fast den med handen och bara köra lite vatten och spola av golvet. Som tur var så kom rörmokaren ändå lite senare för att laga spolningsvredet på barnens toalett som Jonas haft sönder (han påstår att det var lagat med lim sedan innan) så då fixde han denna också. Jag har dock inte vågat provspola ännu.

Efter jobbet gick vi till en familj med två barn i samma ålder och lekte. Barnen var lyckliga över alla leksakerna som dom hade. Mira pusslade jättemycket så jag har lovat att vi ska åka och köpa pussel någon dag.

Hem sent som vanligt så det blev Chicken Nuggets och pasta till barnen och jag tog resterna efter lunchen och Jonas åt bara några Nuggets. Vi kanske behöver anställa en middagskock också????

kram

3 kommentarer:

  1. VA!!!
    Måste du laga middag själv?
    Vad var det då för mening med att flytta dit?

    :P
    Christelle

    SvaraRadera
  2. Men på kvällen är ju Jonas hemma, då lagar väl han maten!!!
    Kram / Anna

    SvaraRadera
  3. Det har vait dåligt med det. Vi får fixa hem lite kokött så kanske jag får lite fart på Jonas ;-)

    SvaraRadera