tisdag 21 september 2010

Indisk 4H, magsjuka och varför är blöjorna så dåliga?


Jag har haft problam att komma in på bloggen så detta är från i går morse..

Ellie är magsjuk, igen. Hon var bra i fredags men blev sämre igen igår. Hur många blöjor kan man byta på en dag och varför är blöjorna här så dåliga? Vi använder bara Libero hemma och här har dom bara Pampers och Mamy Poky Pants (eller Pokemon bjöjor som vi kallar dom). Pokemon blöjorna är helt värdelösa. Dom funkar kanske att kissa i en gång om det inte är för mycket. Eftersom vår sista medtagna Libero är slut så får vi nu använda oss Pampers. Undrar just om det är samma Pampersblöjor här som dom säljer i Sverige? Dom är också riktigt dåliga. Dock inte lika dåliga som Pokemon. Så igår var jag och köpte 7 paket á 20 blöjor med Pampersblöjor. Finns bara i 20 pack i strl XL som är från 12 kg och uppåt. Dom är tunna, suger upp dåligt och skyddsbarriärerna på insidan kommer för långt in och är för sladdriga och kommer lätt snett. Alltså fick Ellie’s madrass tvättas efter gårdagens lunchsovning. Inatt fick hon ha Miras för hennes hann ju inte torka. Inatt kräktes hon så nu får den också tvättas. Tur att vi köpte bäddmadrasser till barnen. Det är sådana där jättetunna som bara är någon cm men det funkar ju för olyckor. Annars så verkar de inte använda bäddmadrasser här, vi har ingen i vår säng. Alltså har man inget att sätta fast lakanet i och om det händer olyckor så är det rätt ner i resårmadrassen (som är stenhård i alla sängar).
Inatt var ingen bra natt. Ellie skrek –Mamma, mamma helt hysteriskt. Då hade hon ramlat ner och låg fastklämd mellan sin och Miras säng, sedan vaknade Mira och var orolig. Efter ett tag kom Mira in och la sig hos mig. Sedan kräktes ju Ellie. Upp och torka och lägga en handuk över, det fanns ju ändå ingen ren bäddmadrass. Sedan behövde Mira kiss. Sedan sov dom till 8 i varje fall. Jag hade tänkt gå och träna nu på morgonen, en av dom svenska tjejerna här kör ett pass på måndag morgon. Eftersom Ellie var inne på sin 3’e blöja så hade jag ingen lust att lämna henne själv med Bahvani.
Nu är hon och Mira igång och leker. Så hon är pigg och glad. Hon har ätit lite blåbärspuré och druckit ½ sin välling.
Igår var vi iväg på Martin’s farm, typen Indiska 4H gård. Några från Jonas jobb skulle spela volleyball så jag och barnen hängde med för att kolla på djuren. Det var ju inte precis som på 4H i Sverige men barnen tyckte att det var kul. Här var djuren bundna ute på ängen istället för att ha staket runt hagen. En häst (som Mira tyckte var lik Agnes och då blev hon jätteglad), kossor, getter, får, åsnor, ankor och sköldpaddor.  Barnen tyckte att det var kul men vi var inte där så länge eftersom Ellies mage inte var bra. Chauffören var är egentligen ledig på söndagar men för ca 50 kr så jobbar han även på söndagar. Han fick lite extra också var det ju bara mellan kl 3-7. Nu är ju Jonas i Sverige denna veckan så då får ha ju lite extra ledigt också. Idag ska han komma hit och hämta bilen och åka och köpa en mikro till oss. Det är jobbigt att alltid behöva steka eller koka upp mat som ska värmas.
Vi får hålla oss inne och ta det lugnt och hoppas att Ellie blir bättre. Mira är också dålig men inte lika och hon går ju i varje fall till toaletten.
I lördags innan Jonas åkte så var vi ute och åt på restaurang. Vi var på en Italiensk restaurang som låg i ett varuhus, Forum Mall. Den låg ju lite lustigt inne i ett varuhus men den var väldigt trevlig och maten var bra. Jag åt Carpaccio och Jonas toast och sedan åt vi oxfilé till huvudrätt. Barnen fick pasta Bolognese.
Bahvani har kommit och har klarat av helgens diskberg :-)
kram

På shopping efter lite möbler. Köpte en sådan där madrass som är till höger till att sola på altanen någon dag om jag hinner :-)
Familjen Mellbin på middag
Kossor mitt i trafiken
Ellie spanar in ankungarna
En variant av en något större och smalare Agnes
Liten Ellie och liten kalv
Här finns det sköldpaddor
Mira spanar efter mer
Mira relaxar i hängmattan
Marknad på vägen hem med bilen
Massa grönt och fint

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar