tisdag 14 september 2010

Mycket spring

Det blir mycket spring här. Människor som ska laga saker osv osv...
Vår vattenrenare har ju läckt hela tiden. Så var ju en och fixade den förra veckan. Efter ett tag läckte den igen. Så i söndags så kom dom igen och lagade den. Då läckte den ännu mer efter en stund så när Jonas skulle stänga av den så rann det vatten över knapparna och då fick han en liten stöt. Så vi stängde av vattnet och drog ur sladden och ringde reparatören. I går kom det två stycken för att laga den igen. Då sa dom att slangen var för kort och att vi behövde en ny. Dom hade ingen ny och visste inte var man fick tag på en eller vem som kunde hjälpa mig. Bahvani pratade med Anna och Anders maid och fick numret till en Emergency kille som man kan ringa till om allt. Efter en stund så kom det en kille med en ny slang och bytte den. Nu funkar den förhoppningsvis.
Det är lite si som så med det där med tider och om dom kommer eller inte. Ibland dyker dom upp och ibland inte. Man ringer och påminner och det händer fortfarande inget. Våra papper till medlemskapet till klubben skulle en komma och hämta. Det tog nästan en vecka innan han kom. Just det ja. Dom skulle ju kommit igår och fixat fler nycklar till dörren. Vi fick bara två så Bahvani har ingen egen så jag måste alltid vara hemma tills hon kommer.
I fredags var vi på After work hos familjen Woodrow här i området. Alla svenska familjer som bor här var bjudna. Vi var nog drygt 15 familjer med barn i varierande åldrar så vi är ett stort gäng svenskar som bor här i Palm Meadows. Det var jättetrevligt och dom hade ett helt fantastiskt fint och stort hus.
I lördags blev det en tur till mataffären och till köttaffären. Köttbullarna smakade ju lite skumt så denna gången tog vi en bit oxfilé och bad dom sedan att göra färs av den. Dom gjorde rent maskinen innan också. Den blev jättebra. Jonas gjorde spagetti och köttfärssås på den som blev jättegod. Köttet kostade bara ca 60 kr/kilo så då är det ju helt OK att mala ner det till färs.
Vi stötte ihop med Hanna med familj i affären och dom skulle också gå och bada senare. Jonas och Ellie sov och vi blev sena dit så dom var inte där när vi kom. När vi nästan hade badat färdigt så kom dom så Jonas och Ellie gick hem och jag och Mira stannade så att Mira skulle få bada med Hannah. Hon pratar ju hela tiden om att hon vill bada med Hannah. Mira badade jätte länge och blev bra trött. När vi skulle äta när vi kom hem så tog hon två tuggor och lutade sig sedan mot armstödet och somnade. 18:40. Dom brukar väll gå och lägga sig 20:30 eller så. Så vi bar upp henne och la henne för natten. Hon sov till kl 7.
Vi har ju inget strykjärn så igår hämtade dom upp 15 plagg för strykning. Dom kom tillbaka på eftermiddagen med dom färdigstrukna kläderna. Ca 10 kr kostade det. Det är alltså ingen mening att köpa en strykbräda och ett strykjärn för att göra det själv.
I söndags så var det brunch på klubbhuset vid poolen. Maten var OK och det fanns en lite hoppborg till barnen och dom fick göra egna armband och nyckelringar. Eller egna och egna, hon som höll i det ville gärna göra själv och när jag gick på toaletten med Ellie så gjorde hon snabbt klart Miras. 
Ellie har blivit lite dålig i magen så hon får inte bada. Snälla Anna och Alice tog med sig Mira och bada och sedan pasta Bolognese hos dom J Idag kommer förhoppningsvis möblerna som jag var och kollade ut förra veckan + ett skrivbord till mig och möbler till balkongen.  Jag hoppas på det ivarjefall.
Tv killen har ivarjefall äntligen kommit idag installerat tv'n. Imorgon kommer en annan kille med en box så att vi får fler kanaler.
kram
När dom har klippt gräset så sopar dom bort det från gräsmattan och samlar ihop det.
Söndagsbrunch vid klubben med sång
Full fart med Hannah i hoppborgen
Jonas på brunchen på klubben
Tjejerna och Alice på lekplatsen
Så här trött kan man bli om man badar mycket



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar